Lækker og frisk tilbehør til din mad
Jeg vil gerne tabe mig, og vil så vidt undgå fede produkter som smør, smøreost, nutella, remulade, mayonnaise osv. Men det er svært, for det er lige alt det jeg allerbedst kan lide, for alt dette gør at rugbrødet ikke bliver tørt og kedeligt.
Hvis du har det ligesom jeg, vil jeg komme med nogen nye og sunde ideer ;)
Hjemmelavet rød pesto (min yndlings) -
1 glas soltørret tomater. 1/2 glas marinede hvidlog, ca 150g solsikkekerner. Alt det og plus olien i glasene, kommes i en blender, blend til du syntes det har en passende konsistens.
Evt kan du putte et par friske fed hvidløg i, lidt løg, krydderier eller friske krydderurter i.
Brug det på brød eller til pasta.
Hjemmelavet gurgemole -
1 avokado, 1 fed hvidløg, lidt citronsaft, lidt salt og pebber. evt andre krydderier (paprika, chili)
Mas det med en gaffel eller kom det i en blender.
husk det helst skal spises samme dag, dag det hurtigt bliver brunt.
Hjemmelavet hummus -
125g kikærter, 2 fed hvidløg, lidt chili (endten frisk eller som krydderi), saften fra 1/2 citron, 1 1/2 spsk Tamari, 1 spsk olivenolie, 1/2 tsk salt, pebber, 1 spsk grønsagsbullion.
Kikærter skal stå i blød min 12 timer, gerne et døgn. Kog kikærterne i 40 min med grønsagsbullion.
Gem lidt af det kogte vand.
kom kikærterne og resten af ingredienser i en blender.
Brug det kogte vand til at give din hummus en passende konsistens.
Variation, brug feks soltørret tomat, finhakken rød pebberfrugt, friske krydderurter osv.
Eller brug det i sandwich eller burgere.
Hjemmelavet dressing -
Brug en cremefraise med lavt fedtindhold. Kom krydderier i efter din smag. Friske kryderurter, feks basilikum, purløg eller dild. Finhak løg og/eller hvidløg.
Kom lidt ketchup i, så minder det om thausend iland dressing. Eller kom sennep i, hvis du er til det lidt stærke. Kun fantasien sætter grænser.
Dressinger kan bruges til meget, salater, sandwich og som dyppelse til forskellige ting.
God appetit - Cattie :*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar